Grafisch Ontwerp

Een grafisch ontwerp gaat tegenwoordig veel verder dan een logo of huisstijl.
Creatief

Veel meer dan een logo!

Een grafisch ontwerp gaat tegenwoordig veel verder dan een logo of huisstijl. Dat steeds meer bedrijven en organisaties het belang van goed design benadrukken, zegt veel over de ontwikkeling van het vakgebied. Als je 20 jaar geleden iemand had gevraagd wat ‘design’ betekent, zouden veel mensen termen genoemd hebben als styling of decoratie en het niet beschrijven als iets wat uit zou groeien tot een belangrijke economische en culturele kracht. Grafisch ontwerp kan namelijk variëren van visitekaartjes en brochures tot Social media-uitingen én je website. Gelukkig benadrukken steeds meer bedrijven en organisaties het belang van een goed grafisch webontwerp. De eerste indruk maak je namelijk maar één keer, dus zorg dat deze van top tot teen klopt.

Onder andere typografie, lettertypes, plaatsing, symbolen en kleuren zullen jouw merkimago overbrengen aan klanten. Dit wordt allemaal gecreëerd door grafisch ontwerpers die de psychologie van jouw doelgroep bestuderen en er principes, concepten en thema’s in verwerken die jouw publiek zal aanspreken. De ontwerper zal elke kleur, vorm en lijn kiezen om specifieke emoties bij het publiek op te wekken, wat ertoe leidt dat ze jouw oproep niet alleen zullen zien, maar ook tot actie zullen oproepen.

Onderscheidend vermogen

Grafisch ontwerp begint bij één herkenbare stijl waar jouw bedrijf zich visueel mee presenteert. Op het moment dat jouw bedrijf zich hiermee naar buiten treedt, zal je daar al snel de vruchten van plukken. Als het grafisch ontwerp van jouw bedrijf namelijk goed op orde is, zal een klant jou snel herkennen en weten wat je doet. Dit zorgt voor een vertrouwensband die momenteel enorm kostbaar is in de online wereld. Voor blijven op de concurrenten, is natuurlijk jouw doel. Een complete look door grafisch ontwerp is daar zeker een groot onderdeel van. Uit onderzoek blijkt namelijk dat klanten eerder kiezen voor een bedrijf met een duidelijke merkidentiteit.

Grafisch ontwerp in Social media

Wij komen vaak tegen dat het grafisch aspect op veel sociale kanalen van bedrijven wegvalt. Er wordt niet met één stijl gewerkt, logo’s worden weggelaten en de kleurenstelling van afbeeldingen gaan van hot naar her. Terwijl juist, in deze tijd, deze elementen cruciaal zijn om jouw bedrijf een persoonlijkheid te geven die vertrouwen naar de klant uitstraalt. Deze digitale campagne (zo moet je jouw Social mediakanalen namelijk behandelen) zal mensen over de hele wereld bereiken. Design doorbreekt de taalbarrière die op het internet een probleem kan zijn. Visuele elementen kunnen hier een doorslaggevend element zijn in jouw boodschap. Het kan tot het publiek spreken over wat jouw bedrijf te bieden heeft zonder woorden te gebruiken. Originele visuele afbeeldingen zullen hierbij belangrijk zijn, klanten willen niet bij elk bedrijf binnen dezelfde branche dezelfde soort content zien. Het draait allemaal om boodschappen die voor klanten persoonlijk voelt, alsof het speciaal voor hen gecreëerd is.

 

Een merk met eigen huisstijl

Uiteindelijk zijn een hoge omzet en winst het doel van jouw bedrijf. Studies tonen aan dat een goed grafisch ontwerp jouw rendement kan verhogen met bijna 25%. Dit alleen al is een goede reden waarom investeren in een goede grafische ontwerper het zeker waard is. Daarnaast bespaart het je een hoop getwijfel, tijd en stress wanneer je iemand inhuurt die er verstand van heeft. Jij blijft uiteraard wel genoeg inspraak hebben, de ontwerper vertaalt enkel jouw boodschap naar visuele aspecten die aanslaan bij jouw doelgroep. Als laatste is het ook handig om te weten dat zoekmachines rekening houden met de autoriteit van een site in hun zoekresultaten. Het ontwerp van jouw website kan hierbij zeker helpen.

 

Onze werkwijze

Wij bij Andere Visie kijken naar jouw product of service, en creëren gebaseerd op jouw doelen de juiste grafische designs. Deze designs zullen samen met een goede copy aanslaan bij jouw doelgroep en aanzetten tot actie. Onze Grafische ontwerpers werken elke dag met creatieve elementen en komen met designs die jouw bedrijf exponentieel ten goede zullen komen, zowel online als offline. Met de juiste vaardigheden zorgen zij ervoor dat jouw ideeën tot leven komen en de gehele merkidentiteit klopt van begin tot eind. Bij ons draait alles om zorgen dat jouw afbeeldingen in de juiste kanalen goed zullen opvallen, met één duidelijke lijndraad. Herkenbaarheid is namelijk extreem belangrijk en creëert vertrouwen bij potentiele klanten. Zodat uiteindelijk jouw omzet zal stijgen en jij jouw toekomstige bedrijfsdoelen haalt.

Versterk jouw communicatie door een visuele versterking te geven en neem contact met ons op!  Samen kijken wij wat we voor jouw bedrijf en visie kunnen betekenen.

Wat doen wij nog meer?

Strategisch
Strategisch

Een doel in het zicht hebben, is al een eerste stap om te beginnen met een strategisch marketing aanpak. Elk doel heeft wel een traject. Daar helpen wij graag bij.

Marketing services
Marketing services

Wij ademen marketing. Onze inzet is meetbaar en daardoor ook voor jou als partner zichtbaar. Onze targets worden haarfijn geraakt dankzij onze aanpak.

Consultancy
Consultancy

De versterking die je nodig hebt. Externe kracht dat daadwerkelijk iets toevoegt. De versterking die je nodig hebt. Externe kracht dat daadwerkelijk iets toevoegt.

Een effectieve aanpak voor een optimaal resultaat

We nemen graag stap voor stap met je door wat onze visie is. Zoals gezegd bekijken we daarbij eerst waar de kansen liggen. Wat gaat er momenteel al goed? En wat kan er een stuk beter?

Vervolgens zetten wij onze expertise in om verbeteringen door te voeren. Altijd in overleg en met volledige transparantie. Het is het fundament van een succesvolle samenwerking.

Wanneer jouw digitale transformatie compleet is, ga je hier binnen een mum van tijd de vruchten van plukken.

Ben je op dit moment dus op zoek naar de juiste digitale expertise? Heb je bijvoorbeeld al een website, maar heb je het idee dat er veel meer uit te halen is? Dan heb je momenteel de juiste partij gevonden om je hierbij te helpen. Wij gaan graag voor je aan de slag om zo snel mogelijk jouw digitale transformatie van start te laten gaan. Een belangrijke stap richting een succesvolle toekomst.

Even bellen of mailen?

Laat je gegevens achter en wij bellen/mailen je terug!
Bericht verstuurd!