Content strategie

Een content strategie is een kernonderdeel van iedere online marketing strategie. Uiteindelijk wil je namelijk een zo groot mogelijke groep potentiële klanten op een zo overtuigend mogelijke manier bereiken.
Strategisch

De opbouw van een optimale content strategie

De juiste content strategie is een uitstekende manier om dit voor elkaar te krijgen. Het helpt je namelijk om een duidelijk verhaal over te brengen op de doelgroep. En nog mooier; content gaat nooit verloren. Het vormt daarmee de basis van een duurzame online marketing strategie.

De opbouw van een optimale content strategie

Wanneer je wilt toewerken naar een optimale content strategie, dan zijn er een aantal punten van aandacht. Persoonlijk verdiepen we ons als geen ander in deze punten om je de juiste handvaten te bieden. Onze ervaring op dit gebied zorgt ervoor dat we intussen zijn uitgegroeid tot een specialist. Een optimale content strategie houdt volgens ons rekening met:  

  • Een doel: Er staat uiteindelijk één hoofddoel aan de basis van een content strategie. Zo wil je bijvoorbeeld zoveel mogelijk terugkerende klanten voor jouw product(en) of dienst(en) weten te trekken. Het is dan essentieel om waarde te leveren. De gehele content strategie staat dan in het teken van toewerken naar dit doel. Denk aan specifieke informatieve teksten om meer bezoekers naar de website te trekken. Of het bijhouden van een blog.

  • Specifieke publicatiemomenten: Daarnaast is het binnen een content strategie belangrijk om specifieke publicatiemomenten te hebben. Zo breng je namelijk structuur aan in je strategie. Denk aan een voorbeeld waarbij je iedere week een uitgebreide tekst publiceert op de website. Puur om een hogere ranking in Google te bewerkstelligen. Structuur is belangrijk om het op de lange termijn vol te houden. Je werkt dan volgens een methode die vaste patronen oplevert.

  • Online kanalen: Een ander belangrijk punt om over na te denken, is het gebruik van de relevante online kanalen. Uiteraard is dit iets waar onze expertise goed van pas komt. Wij helpen je graag verder om alle online marketingkanalen op de meeste effectieve wijze in te zetten. Zo vraagt een platform als Instagram bijvoorbeeld een hele andere aanpak dan LinkedIn. Wij zorgen ervoor dat de content per kanaal maximaal waardevol is voor de mensen die het lezen.

  • Doelgroep: Het bepalen van de doelgroep is cruciaal binnen een content strategie. Wie probeer je middels de specifieke content te bereiken? En wat is vervolgens de beste manier om deze doelgroep aan te spreken? Gemiddeld genomen vind je op een platform als TikTok bijvoorbeeld een heel ander publiek terug dan op LinkedIn. De content strategie afstemmen op de doelgroep is van doorslaggevend belang.

De toegevoegde waarde van een duidelijke content strategie

Aan de hand van een duidelijke content strategie ben je als onderneming in staat om veel te bereiken. Daarbij helpen wij je dus graag aan de juiste werkwijze. Het is dé manier om het maximale te halen uit een website. Dit levert namelijk de volgende voordelen op:

  • Goed doordacht plan: Door daadwerkelijk aan een content strategie te werken ontstaat er een goed doordacht plan. Een plan van aanpak waar je je in de praktijk aan kunt houden. Door alleen maar losse, ongestructureerde content te plaatsen, kom je nergens. Een duidelijke content strategie zorgt voor structuur. Je kiest bijvoorbeeld voor het publiceren van twee SEO geoptimaliseerde, relevante teksten per week. Informatie waar de doelgroep naar op zoek is.

  • Versteviging van je merk: Tegelijkertijd gaat een content strategie voor versteviging van je merk zorgen. Je groeit langzaam maar zeker uit tot de autoriteit op een bepaald gebied. Wanneer mensen op jouw website namelijk steeds vaker vinden wat ze zoeken, krijgen ze een positief beeld van jouw merk. Er ontstaat een bepaalde band, die een gevoel van vertrouwen oplevert. Dat is uiteraard precies wat je wilt.

  • Verhoogde kans terugkerende klanten: Een logisch gevolg van de hierboven genoemde punten is dat het leidt tot een verhoogde kans op terugkerende klanten. Wanneer ze iets nodig hebben dat te maken heeft met jouw product(en) en/of dienst(en), dan weten ze je steeds makkelijker te vinden.

  • Opbouwen duurzame bron van verkeer: Tot slot is waardevolle, SEO geoptimaliseerde content een uitstekende manier om een duurzame bron van verkeer op te bouwen. Hoe hoger je namelijk begint te ranken in een zoekmachine als Google, hoe meer verkeer je op je website mag verwelkomen. Google waardeert content die up-to-date, gestructureerd en aansluitend is op datgene waar de bezoeker naar op zoek is.

Direct werken aan jouw content strategie

Wil je dus zelf ook graag werken aan een goede content strategie? Dan staan we klaar om je hier direct een handje bij te helpen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit op de korte en lange termijn gaat leiden tot een duurzame bron aan verkeer. Het stelt je in staat om al je doelen te bereiken. Mits je het dus op de juiste, effectieve manier aanpakt.

Wat doen wij nog meer?

Marketing services

Wij ademen marketing. Onze inzet is meetbaar en daardoor ook voor jou als partner zichtbaar. Onze targets worden haarfijn geraakt dankzij onze aanpak.

Creatief

Van full-blown brandbooks tot website designs. Onze designers geven jouw boodschap het uiterlijk dat ze verdienen, het uiterlijk dat bij jouw brand past.

Consultancy

De versterking die je nodig hebt. Externe kracht dat daadwerkelijk iets toevoegt. De versterking die je nodig hebt. Externe kracht dat daadwerkelijk iets toevoegt.

Een effectieve aanpak voor een optimaal resultaat

We nemen graag stap voor stap met je door wat onze visie is. Zoals gezegd bekijken we daarbij eerst waar de kansen liggen. Wat gaat er momenteel al goed? En wat kan er een stuk beter?

Vervolgens zetten wij onze expertise in om verbeteringen door te voeren. Altijd in overleg en met volledige transparantie. Het is het fundament van een succesvolle samenwerking.

Wanneer jouw digitale transformatie compleet is, ga je hier binnen een mum van tijd de vruchten van plukken.

Ben je op dit moment dus op zoek naar de juiste digitale expertise? Heb je bijvoorbeeld al een website, maar heb je het idee dat er veel meer uit te halen is? Dan heb je momenteel de juiste partij gevonden om je hierbij te helpen. Wij gaan graag voor je aan de slag om zo snel mogelijk jouw digitale transformatie van start te laten gaan. Een belangrijke stap richting een succesvolle toekomst.

Even bellen of mailen?

Laat je gegevens achter en wij bellen/mailen je terug!
Bericht verstuurd!