SEO Optimalisatie

Bij Andere Visie weten wij als geen ander wat zoekmachines als Google van jou willen zien om jouw website zo hoog mogelijk in zoekresultaten naar voren te laten komen.
Strategisch

Met onze bewezen aanpak kunnen wij een efficiënte copy voor jouw website, Social media berichten, emailmarketing of nieuwsberichten maken

Conversieoptimalisatie

De eerste stap is ervoor zorgen dat bezoekers überhaupt op je website terechtkomen. De volgende stap is vervolgens om deze prospects te converteren in betalende klanten. Dit is waar er voor veel ondernemingen nog flink wat winst te behalen valt. Het verdubbelen van je conversieratio betekent in veel gevallen het verdubbelen van je omzet. Dus zelfs wanneer de bezoekersaantallen niet eens hoger zijn dan normaal.

De rol van conversie optimalisatie binnen een onderneming

Iedere onderneming heeft te maken met een bepaald conversieratio. In de meeste gevallen ligt dit zo rond de 0.5 a 1%. Daarbij is het echter altijd mogelijk om deze op te krikken. Als specialist op het gebied van conversie optimalisatie staan we voor onze klanten klaar om dit te bewerkstelligen.

In het ideale geval converteer je zoveel mogelijk van je bezoekers tot betalende klanten. Dit doe je bijvoorbeeld door te optimaliseren voor de volgende zaken binnen je online marketing strategie:

 • Inspelen op behoefte doelgroep: De klant is koning. Het is een van de gezegdes die al een lange tijd met succes standhoudt. Uiteindelijk wil je zo goed mogelijk voorzien in de behoefte van de doelgroep. Het is daarom belangrijk om vanuit het perspectief van een prospect te kijken naar jouw online marketing strategie. Is deze precies zo gevormd om de kans op succes te maximaliseren? Bijvoorbeeld door zo effectief mogelijk in de behoefte van de doelgroep te voorzien? Iemand onder valse voorwendselen naar je website begeleiden, is bijvoorbeeld niet zinvol.

   

 • Optimaliseren customer journey: Wat is de customer journey die de gemiddelde prospect doorloopt? Met andere woorden; hoe ziet jouw marketing funnel eruit? Al met al moet deze zo in elkaar zitten dat het tot een maximaal conversieratio leidt. Wanneer een prospect bijvoorbeeld nog niet helemaal klaar is voor een aankoop, wil je deze niet verliezen. Probeer middels conversie optimalisatie op een andere manier in de behoefte van de bezoeker te voorzien. Zo haal je meer waarde uit de mensen die op jouw website terechtkomen.

   

 • Gebruik van CTA’s: Tot slot zijn CTA’s cruciaal voor een hoog conversieratio. De juiste Call-to-Action is in staat om je flink wat winst te laten boeken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van banners, een opbouwende tekst of zelfs foto- of videomateriaal. De mogelijkheden zijn zeer divers om een bezoeker tot actie over te laten gaan.

Waarom de conversie optimalisatie cruciaal is

Zoals eerder al kort aangegeven, is het doodzonde om een (te) groot gedeelte van je bezoekers niet te converteren. Je loopt hierdoor een groot aantal zaken mis. Zelfs wanneer je je hier als onderneming niet per se van bewust bent. Door te kijken vanuit het perspectief van de consument, ga je de volgende voordelen ervaren:

 • Herkennen valkuilen: Een zeer waardevolle tactiek is dus om de customer journey zelf te bewandelen. Waar lijken de meeste prospects af te haken? Is er bijvoorbeeld een gedeelte in je marketing funnel waar er meer mensen afhaken dan je zou verwachten? Dan is hier wellicht sprake van een valkuil. Inzicht in de juiste data is dan zeer waardevol om hier definitief achter te komen. Pas wanneer je een probleem identificeert, weet je waar de verbeterpunten liggen. Als specialist in conversie optimalisatie herkennen we snel waar de valkuilen binnen jouw onderneming zich bevinden.

   

 • Identificeren verbeterpunten: Vervolgens gaan we dan graag samen met jou werken aan de verbeterpunten. We gaan kijken wat er mogelijk is om de customer experience tot een hoger niveau te tillen. Zodanig dat de gemiddelde bezoeker steeds vaker de actie onderneemt waar jij als onderneming naar op zoek bent.

   

 • Verhogen conversieratio: Uiteindelijk gaan dergelijke activiteiten dan leiden tot het verhogen van je conversieratio. Van de bezoekers die op je website terechtkomen, gaat een groter gedeelte over tot het nemen van een actie. Zo heeft de gemiddelde bezoeker een hogere waarde. Het betekent automatisch dat je ook aan stijgende bezoekersaantallen steeds meer waarde overhoudt.

Maximaliseer nu jouw conversiecijfers

Heb je dus het idee dat er op het gebied van je conversieratio nog wel wat winst te behalen valt? En doe je daarbij graag beroep op de expertise van een ervaringsdeskundige op dit gebied? Dan is dit een mooi moment om de eerste stap te zetten. Graag gaan wij samen met jouw onderneming aan de slag om vooruitgang te boeken.

Daarbij zijn we een groot voorstander van een open communicatie. Wij laten je graag weten wat wij aan verbetermogelijkheden zien. Vervolgens zijn we zeer benieuwd naar wat jij hiervan vindt en of het gewenst is de veranderingen te implementeren. Zo werken we samen aan het verbeteren van jouw onderneming als geheel. Bezoekers van de website gaan steeds vaker een converterende klant worden. Zo ben je op de korte en de lange termijn in staat om verder te groeien. Een proces waar we iedere keer weer met veel plezier naar uitkijken.

Neem nu contact op voor meer informatie!

Wat doen wij nog meer?

Marketing services

Wij ademen marketing. Onze inzet is meetbaar en daardoor ook voor jou als partner zichtbaar. Onze targets worden haarfijn geraakt dankzij onze aanpak.

Creatief

Van full-blown brandbooks tot website designs. Onze designers geven jouw boodschap het uiterlijk dat ze verdienen, het uiterlijk dat bij jouw brand past.

Consultancy

De versterking die je nodig hebt. Externe kracht dat daadwerkelijk iets toevoegt. De versterking die je nodig hebt. Externe kracht dat daadwerkelijk iets toevoegt.

Een effectieve aanpak voor een optimaal resultaat

We nemen graag stap voor stap met je door wat onze visie is. Zoals gezegd bekijken we daarbij eerst waar de kansen liggen. Wat gaat er momenteel al goed? En wat kan er een stuk beter?

Vervolgens zetten wij onze expertise in om verbeteringen door te voeren. Altijd in overleg en met volledige transparantie. Het is het fundament van een succesvolle samenwerking.

Wanneer jouw digitale transformatie compleet is, ga je hier binnen een mum van tijd de vruchten van plukken.

Ben je op dit moment dus op zoek naar de juiste digitale expertise? Heb je bijvoorbeeld al een website, maar heb je het idee dat er veel meer uit te halen is? Dan heb je momenteel de juiste partij gevonden om je hierbij te helpen. Wij gaan graag voor je aan de slag om zo snel mogelijk jouw digitale transformatie van start te laten gaan. Een belangrijke stap richting een succesvolle toekomst.

Even bellen of mailen?

Laat je gegevens achter en wij bellen/mailen je terug!
Bericht verstuurd!